Brugen af armbåndsure

I en alder, hvor 91 procent af alle Danskere er forbundet via deres mobiltelefoner, hvor LED ure findes på alt lige fra vores køkkenmaskiner til løbebåndet kan en fastspænde en tidsmåler til håndleddet for mange syntes overflødig. Derfor er det bestemt ingen overraskelse at mange blogs og nyhedskanaler har erklæret armbåndsure mere død end disco, sandheden er dog en smule mere kompliceret.

Når det samlede salg af ure er faldet med hele 5,9 procent mellem 2001 og 2005, så analytikere naturligt dette som et tegn på, at den længe ventede Rolex Ragnarok var begyndt. Dog har faldt det nogle gange med at køre i cirkler hvor en periode med dårlige salg bliver efterfulgt af en periode med store salg.

Betyder det, at det samme antal mennesker stadig bære ure? Ikke nødvendigvis. I juli 2013 så vi at mange af de high-end ure, som ofte er brugt i rap videoer, smarte modeblade og lignende stadig sælger rigtigt godt mens mange er de billigere modeller er faldet kraftigt i salg.

Som enhver luksus urmager vil fortælle dig, ure nu om dage handler mindre om tid og mere om billedet, mode og status. Cartier markerere f.eks sig ikke på at kunne vise tiden men på at være et dyrt og eksklusivt mærke der høre til en bestemt livsstil til. F.eks. er der større og større efterspørgsel efter de dyre mekaniske ure fremfor de noget billigere men mere præcise quartz ure. Derudover er der en trend med flere detaljer på uret som f.ek. ædelsten, flydens væsker osv. Især i kiane er efterspørgselen på mekaniske ure steget rigtigt meget hvis man ser på tingene i et globalt perspektivt.
Nu om dage er herreure og dameure ikke længere noget man blot benytter til at holde styr på klokken men en del af ens stil. Går man meget op i sport og fitness kunne et smart Nike eller Adiddas ure være med til at vise dette, er man til teknisk og gadgets er et moderne smartwatch et must, vil man vise man har økonomisk overskud eller godt stil kunne et Rolex eller Cartier være en mulighed.


Armbånds ure fra cartier til briketter eller brænde

Også de mere specifikke armbåndsure som f.eks. dykkerure, løbeure og smartwatches har oplevet et stigning over de senere år i takt med at de er blevet meget mere målrettet de specifikke behov som målgruppen har.

Reklame:
Køb billige briketter og brænde hos dtvtransition.org, lige kun kan du spare over 10% på flere forskellige typer af brænde, se mere her.