Chemin des Tourelles Skeleton fra Tissot

tissot-herreur et godt bud på et smart herre ur inden for skeleton serienSå fik schweiziske Tissot endelig lanceret deres Skeleton ur med det noget lange navn Chemin des Tourelles Skeleton og vi har endelig fået mulighed for at prøve det.
Hvis vi ser nærmere på de tekniske data for dette ganske pæne herreur er det tale om et klassisk manuelt optræks ur. Skærmen er af ridsfrit safir glas med double antirefleks beskyttelse som gør at man nemt kan se klokken, selv i fuld solskin, noget vi dog endnu ikke har haft mulighed for at afprøve på grund af årstiden. Ofte kan dette være et problem med nogle af de billige ure. Kigger du på urskiven i fuld sollys kan man i nogle vinkler slet ikke se klokken. Dette problem skulle der ikke være med dette nye Tissot ur.
Selve uret består af ##316L rustfri stål og er vandtæt helt ned til 50m hvilket er ret standard for et ure i denne stil og prisklasse.
Urremmen består af blødt sort læder med alligator mønster og en standard metalspænde. Alt i alt en ganske urmærket og funktionel urrem.

Tissot-skeleton et godt valg inden for herreure til den stilfulde gentleman der sætter pris på kvalitet og design.Ved første øjekast er det bestemt et ur som man lægger mærke til, især da man som på alle andre skeleton modeller ser tandhjul og indmaden i uret igennem glasset. Men det er også et af de pænere af slagsen og går at Chemin des Tourelles Skeleton nemt kan bruges til både fest og til hverdags brug. Da vi lige har modtaget er det endnu for tidligt at sige noget om hvor præcis det går, men da der er tale om et kvalitets ur fra Schweiz kan vi nok godt regne med at det er tale om er temmelig præcis ur. Vi prøvede at se om glasset virkelig var så modstandsdygtig over for ridser som de lovede og det kunne sagtens modstå et svagt tryk af både en skruetrækker og en kniv uden der kom nogle former for mærker overhoved, men nu er Safir glas jo også en af de mest modstandsdygtige glastyper vi har, så dette kom ikke bag på os. Uret føles behageligt på armen og passer til stortset alt slags tøj lige fra jakkesæt til street wear. En af de små detaljer som vi syntes er rigtig fedt ved dette ur er at bagsiden også er gennemsigtig, noget man meget sjældent ser på et ur og bestemt en af mine ynglings detaljer ved lige netop dette Tissot ur.

Uret er et man lægger mærke til pga. det specielle design og den store urskive. Prisen på dette ur ligger på omkring 16.000 danske kroner hvilket er en ok pris for et ur af denne kvalitet og design.