Typer af ure

dame ure, herre ure eller børne ure? et godt alternativ til babyudstyrDer findes efterhånden et stort udvalg af forskellige typer af ure og begreber inden for urbranchen, vi ser her lidt nærmere på nogle af de mest brugte. De fleste af begreberne er selvfølgelig selvsigende men vi har alligevel valg at tage dem med for god ordens skyld.

Herre ure
Herre ure eller herreure som nogle skriver det, er ure der benyttes af mænd. De er ofte lidt større i remmen og urskiven end f.eks. dameure og børneure og samtidigt ofte lidt mere grov i designet. Populære mærker inden for herre ure er f.eks. Breitling, Rolex, Police, Citizen og Omega.

Dame Ure
Dameure er selvfølge et ur til kvinder, disse ur typer af ofte mere spinkle med tynd rem og lille urskive, ofte er de også mere pyntede end andre typer af ure. Det betyder dog ikke at man ikke også kan få nogle ret simple og stilfulde dame ure. Typiske mærker inden for dameure er DKNY, Diesel, Guess og D&G.

Børne Ure
Børneure er ure specielt lavet til børn, disse er mindre end de andre typer af ure, ofte er der lagt ekstra vægt på holdbarhed og motiver. Børneure ses ofte med populære motiver på urskiven som f.eks. Spiderman, Hello kitty, transformers osv. Også her er der stor forskel på om uret er til en dreng eller en pige. Den kan også finde babyure, men ofte er almindeligt babyudstyr et bedre valg. Det kan også i stedet vælge at købe babytøj med indbygget ur i, hvilket er rigtig smart for os forældre der elsker alt hvad der har med ure at gøre. Der findes jo faktisk en del babyudstyr på marked, som har noget med ure at gøre.

Læs også: Hvad er et godt børneur?

Sports ure
Inden for sportsure er der stort udvalg der ofte er målrettet en specifik sport. F.eks. dykker ure der er vandtætte op til adskillige meter, løbe ure der indeholder specielle funktioner som distance viser, pulsmåler osv, pilot ure der kan hjælpe med navigationsmæssige behov piloter har. Fælles for disse ure er at de ofte er meget modstandsdygtige over for stød og slag og kan holde til den aktive livsstil brugeren har.

Smartwatches
Et smartwatch er en af de nyrere typer af ure. Her forsøger man at flytte nogle af de funktioner man normalt finder i en mobil telefon, over i uret. Det kan f.eks. være ting som at læse sms på sit ur, tage et billede med uret eller se facebook opdateringer. Ofte kræver et smartwatch at man har en mobiltelefon i nærheden som det er koblet op i mod for at fungere optimalt.

Luksus ure
Ure kan være meget trendy og dette gælder især når vi taler om luksus ure som f.eks. Rolex, Roger Dubuis eller A. Lange & Sohne. Ofte er det her tale om ure til over 50.000 kroner. Disse ure har det med at holde værdien rigtigt godt så selvom man smider 50-60.000 efter et brugt luksus ur kan man ofte sælge det igen til cirka samme pris nogle år senere hvis det vel og mærke er i samme stand.

Mekaniske ure
Hvis du er typen der værdsætter mekaniske ting, eller skønheden af de komplikationer, der findes i en mekanisk bevægelse, en mekanisk ur er det rigtige for dig.
Der findes to forskellige typer af mekaniske ure på markedet. Mekanisk og automatisk optræk automatisk. Mekaniske ure løber typisk omkring 40 timer på en fuld afvikling af hovedfjederen.
De fleste typer af mekaniske ure kræver at man fra tid til anden trækker dem op manuelt ved at dreje på det lille hjul på siden af urskiven. Nogle modeller fås dog med automatisk optræk som blot kræver at du går med uret.

Digitale ure
Et digitalt ur er et ur der køre på batteri eller i nogle tilfælde solceller. De fleste af disse typer ure viser også tiden i et digitalt LCD display og har ofte masser af ekstra funktioner som f.eks. stopur eller lommeregner.