Ure til sport

Sportsure er rigtig populære i disse dage. Både inden for all around sport og ure målrettet specifikke sportsgrene. Her er der ting design, holdbarhed og funktionalitet som ofte er med til at bestemme hvilket ur vi vælger når vi dyrker sport. Lige meget hvilken sport eller idræt du dyrker, så er der med stor sandsynlighed et sports ur som også passer til dit behov.
Men lad os se lidt på nogle forskellige sportsgrene og hvilket ur som kunne være et godt bud inden for denne sportsgren.

Gymnastik og fitness

Gymnastik og idræt
Hvad enten du dyrker gymnastik, air track eller fitness, så er et Garmin vívoactive 3 et rigtig godt valg. Et ur med funktioner som skridttæller, aktivitetsmåler, termometer, musikstyring, optisk pulsmåler i håndledder, stress score. Dette er et lækkert og let ur som er meget velegnet til en times træning i fitness centeret, en løbe tur ude i den danske natur eller aktiv træning til gymnastik. Prisen er cirka middel for et Garmin ur, men det er fyldt med brugbare features og funktioner, som gør du får meget mere ud af din fitness eller gymnastik træning. Det er et lækkert ur, som også fint kan bruges til almindeligt dagligdag brug.

Løb eller gang

Sport og fitness
Garmin vívoactive® er et Ultraslankt GPS-smartwatch med refleksfri farvetouchscreen der kommer med en med høj opløsning. Et sportsur som er perfekt til f.eks. løbetræning. Features som GPS, løbehistorik, touchscreen og pulsmåler gør dette pulsur til et rigtig godt løbeur. Denne model koster omkring 2.000,- hvilket også er en fair pris for et ur med så mange forskellige features som dette. Designet er efter vores mening måske ikke lige det flotteste, men det er behageligt at bruge, selv på de lange løbeture, og det fungere rigtigt fint.

Svømning

svømme sport og fitness
Fitbit Versa er vores valg til et sportsur til svømning. Det er et letvægts ur der selvfølgelig er vandtæt, og kan tracke hvor længe og hvor langt du har svømmet. Det bedste ved denne model, er prisen, som næsten er det halve af hvet et Garmin vívoactive® koster. Designmæssigt et det ikke blandt de flotteste, men prisen taget i betragtning og hvor du skal bruge det, så er det bestemt brugbart. Men nok ikke et ur jeg ville brug til hverdags brug eller festlige lejligheder.

Cykling

sportsur til cykling og mountainbike
Hvad enten det er tale om landvejscykling eller mountainbiking, så er Polar M430 HR sportsur et glimrende valg. Du får et rigtig pænt ur, som ikke vejer ret meget, og kommer med GPS, pulsmåler og mange andre smarte features. Det bedste af det hele er prisen, som er nede omkring 1000 kroner, hvilke jo er overkommeligt for langt de fleste.

Til langt de fleste typer af sport og idræt så findes der et eller flere ure som passer til lige netop den sport. Mange af modellerne er dog ure som fint kan bruges på tværs af sportsgrene og ikke kun til en specifik sport. Fordelen ved at bruge et sportsur til din træning, er at det giver bedre mulighed for at måle på din performance, f.eks. ting som tid, puls eller hvad der nu er relevant for din sport. Dermed har du mulighed for at tracke din udvikling og følgde med i om du bliver bedre eller ej. Eller analyse data fra din træning, og bruge disse data til at forbedre træningen. Andre gange kan det være rart blot at have musik i sit ur, hvis man ikke ønsker at slæbe rundt på sin mobil telefon. Så i mange tilfælde vil du få et godt udbytte af dit sportsur. Noget vi her hos Dana Data bestemt kan anbefale.