Valg af sidste skoledags kostume

>Så er det igen ved at være tid til sidste skoledag og det betyder for mange elever at de skal ud og finde et sidste skoledags kostume. Men hvad skal man lige vælge og hvorfor overhoved bruge et kostume til sidste skole dag? Her i Danmark er der en stor del af de danske folkeskoler som har deres egne traditioner for, hvad der skal ske på sidste skoledag. Nogle steder går eleverne rundt på skolen og smider med karameller til de yngre elever eller spiller bold med lærerne. På mange af skolerne er udklædning ofte en del af arrangementet. Det er en sjov dag som de fleste både yngre og ældre elever ser frem til. Ofte kræver denne dag en del planlægning, både fra elevernes side men også fra lærere. Der er set flere eksempler på at sidste skoledag har taget overhånd og endt i hærværk eller fuldskab hos elever.

For mange af eleverne er en af de vigtigste ting ved denne dag at vælge det helt rigtige kostume. Dette er efterhånden blevet en ret stor del af denne begivenhed og derfor er det for mange ikke længere nok blot at komme i et standard cowboy udklædning eller med en simpel maske over hoved. Men hvorfor vælger mange elever at klæde sig ud på denne dag? Det er der mange bud på, et par af dem går på at der jo næsten altid bliver lavet forskellige uskyldige drengestreger og ballade på en sådan dag, og så er det jo praktisk ikke lige umiddelbart at blive genkendt. En anden forklare er at vi altid syntes det hele bliver en smule sjovere når man er klædt ud, og man får en større fornemmelse af at være en del af et fællesskab. Du kan altid gøre dit kostume lidt mere smart, ved at tilføje forskellige typer af accessories eller smykker, alt efter hvad der lige passer ind. Få også inspiration til hvordan du selv kan lave en speciel udklædning i vores nye indlæg som kommer næste uge.

Det med at klæde sig ud er jo efterhånden noget som er blevet mere og mere populært herhjemme. Hvor vi forhen blot havde vores fastelavnskostumer, så har vi nok også mange forskellige halloween kostume og tyroler kostumer som bliver flittigt brugt at både de ung og de lidt ældre. Nu er det så også blevet meget populært at finde det helt perfekte sidste skoledags kostume og dermed få den ekstra opmærksomhed på denne specielle dag. En anden ide kunne være at klæde sig ud som baby med alt hvad dette indebære at babyudstyr som sutter, sutteflaske, bæresele og ble. Det plejer at give ret god opmærksomhed i optoget.

Læs også: Alt i babyudstyr og børneudstyr

Men hvad skal man lige vælge af kostume?

Der er jo efterhånden jo efterhånden kommet så mange forskellige muligheder at det bestemt ikke er en nem opgave længere. Nu om dage kan man få udklædning imellem 50 og 1000 kroner, alt efter hvor detaljeret den skal være og i hvilken kvalitet. Skal man vælge en udklædning som passer godt sig selv, eller skal man gå sammen hele klasse eller blot med sin vennegruppe og finde et fælles tema? Det er blot nogle af de beslutninger der skal træffes inden man løber ud og køber det første og bedste kostume man falder over. Går man sammen med hele klassen om et tema, så kan det bliver svært at finde noget som går at man kan skille sig ud individuelt. Det kan dog godt lade sig gøre, det kræver blot at man finder det helt rigtige tema, et hvor der er plads til mange forskellige dragter. F.eks. en flok babyer er altid sjovt. Eller det kunne f.eks. være eventyr eller superhelte. Dette bliver lidt nemmere hvis man går sammen i en mindre gruppe. Her kunne et tema være pirater, da det ofte er ret nemt at finde 5-6 forskellige slags pirat kostumer. Eller zombier, hekse eller banditter. Det er rigtig mange gode muligheder, og tingene bliver altid en smule sjovere, hvis man er en gruppe med samme tema, frem for blot en flok forskellige individer som blot er udklædt.
Så tag den ekstra tid det må tage, og find de helt rigtige sidste skoledags kostumer til dig og din klasse.

Her er lidt inspiration til at finde en god og sjov udklædning til din næste kostume fest.